»Goveje meso je ves čas pod strogim nadzorom in v Sloveniji se ne more zgoditi to, kar se je na Poljskem, predvsem zaradi strogega nadzora države in lastnih kontrol.«
»Za proizvodnjo kilograma govejega mesa potrebujemo 15.000 litrov vode.«
»Meso se bo na trgovskih policah kmalu občutno podražilo. Goveje, svinjsko in piščančje meso naj bi se tako podražilo za 10 do 15 odstotkov.«
»Pri tem najbolj izstopajo goveje meso, jajca in jogurt, ki so pri vseh trgovcih izključno slovenskega porekla.«
»V EU-ju je povprečna odkupna cena govejega mesa pri približno 3,5 evra, zato je jasno, kakšne so izgube slovenskih rejcev.«
»Svinjsko meso je v povprečju dražje za kar 33,19 odstotka, goveje pa za 12,68 odstotka. Pri piščančjem mesu povišanje cen ni tako ekstremno, vendar je kljub temu opazna rast za skoraj odstotek.«
»Mi imamo stroge kontrole pšenice, koruze, mesa, vsega, zunaj Evrope pa ni nadzora, uvažajo k nam in prodajajo kot slovensko hrano. To je kriminal, inšpektorji si zatiskajo oči.«
»Tovarne, ki ne bodo poskrbele za strog nadzor in nadzor kužnosti, bodo imele zelo velike težave.«
»Nadzor na mejah ostati izreden, časovno strogo omejen in skrajni ukrep.«
»Nacionalno pomladitev je treba zagotoviti s strožjim nadzorom nad podjetji, izobraževanjem, kulturo in vero.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju